SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu ter sprejeti z namenom zagotavljanja transparentnosti poslovanja podjetja ter spletne trgovine.

Z njimi želimo strankam in kupcem omogočiti hitro, enostavno in varno poslovanje z našim podjetjem ter se hkrati zavezujemo k izpolnitvi obveznosti, ki izhajajo iz omenjenih predpisov.

Splošni pogoji poslovanja zajemajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med prodajalcem/upravljalcem spletne trgovine ter kupcem.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke podjetja za učinkovito medsebojno komunikacijo (telefonska številka, elektronski naslov),
 • bistvene značilnosti blaga in storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • cene blaga določene v evrih, pri čemer mora biti jasno razvidno ali te cene vsebujejo davek in stroške dobave,
 • dostopnost artiklov s podatki o trenutni zalogi,
 • pogoje dostave artiklov (način, kraj in predvideni rok dostave),
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop ter podatke o stroških odstopa, ki jih nosi kupec

PONUDBA IN CENA ARTIKLOV

Zaradi narave poslovanja se ponudba spletne trgovine na spletnem mestu https://www.ap-dermaestetik.com/ lahko spreminja.

Cene artiklov so predstavljene kot spletne cene in veljajo za nakup preko spleta. Cena navedena ob posameznem artiklu ne vsebuje stroškov pošiljanja. Cena izpisana ob koncu naročila je končna cena, ki vsebuje tudi strošek pošiljanja.

Prodajalec si pridržuje pravico do spreminjanja cen, za kupca je veljavna cena, ki je objavljena ob zaključku naročila in jo kupec prejme v povratnici po naročilu.

NAGRADNE IGRE, AKCIJE IN POPUSTI

Pogoji za sodelovanje v nagradnih igrah so eksplicitno navedeni ob vsaki nagradni igri.

Akcijske cene so eksplicitno navedene ob vsakem artiklu, kjer je jasno razvidna cena izdelka brez vštetega popusta ter cena s popustom/akcijska cena.

POSTOPEK NAROČILA

Kupec odgovarja za navedene podatke v procesu naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.

Kupec po oddaji naročila prek elektronske pošte prejme potrdilo o sprejetju naročila oz. povratnico, ki vključuje podatke o blagu, ceni, prodajalcu in kupcu.

NAČINI NAROČILA

Spletna trgovina https://www.ap-dermaestetik.com/ omogoča naslednje načine plačila:

 • plačilo s kreditno kartico
 • plačilo po predračunu.

ODPREMA BLAGA

Dostavo na območju Republike Slovenije izvaja Pošta Slovenije.

O ceni poštnine ter času dostave je kupec obveščen ob oddaji naročila. Za morebitne spremembe v rokih, ki niso posledica ravnanja prodajalca ne odgovarjamo.

Če naslovnik ni dosegljiv ob poskusu dostave, mu dostavljalec pusti pisno obvestilo o času in kraju prevzema.

ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima kupec pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V primeru odstopa kupca bremeni strošek vračila blaga. Če je kupec blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne podjetju nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen, če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno tekom dostave, ne da bi bil za to kriv kupec.  V kolikor je bil artikel že uporabljen ali embalaža odprta odstop od pogodbe in posledično vračilo blaga ni mogoče. Blago mora biti nerabljeno, neodprto, nepoškodovano in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa, ki ga kupec dobi priloženega z dostavljenim blagom.

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Podjetje vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Blago se vrne ponudniku na naslov Dermaestetik, Anja Pečnik s.p., Koroška cesta 48, 2370 Dravograd.

ZAMENJAVA BLAGA IN REKLAMACIJE

Že kupljeno blago lahko kupec v roku 14 dni od prejema blaga, v kolikor je blago neodprto, nerabljeno, nepoškodovano in v originalni embalaži, pošlje nazaj prodajalcu in zamenjali ga bomo za drugo blago. Morebitno razliko v vrednosti blaga krije kupec. Strošek vračila blaga in strošek ponovnega pošiljanja za drugo blago nosi kupec.

V primeru da je paket, ki ga kupec prejme, fizično poškodovan, pomanjkljiv ali kaže znake predhodnega odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi. Podjetje bo skupaj z dostavno službo poskrbelo za uspešno rešitev reklamacije v najkrajšem možnem času. 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Podjetje uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, ki so potrebni za poslovanje prek spletne trgovine – za nakup izdelkov v spletni trgovini na podlagi spletne registracije, sodelovanje v nagradnih igrah, obveščanje registriranih uporabnikov s promocijskimi gradivi in drugo. Podjetje osebne podatke varuje v skladu z zakonodajo, jih ne prodaja ali na kakršenkoli način posreduje tretji osebi.

Odgovornost za varovanje osebnih podatkov pa ima tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ima nameščeno ustrezno programsko protivirusno zaščito svojega osebnega računalnika.

PRITOŽBE IN SPORI

Prodajalec deluje v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov in se trudi izpolnjevati svoje dolžnosti ter vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru pritožbe prodajalec v roku petih (5) delovnih dni potrdi kupcu prejem pritožbe, sporoči kupcu čas obravnave pritožbe ter kupca obvesti o poteku postopka. Kupec lahko pritožbo poda prek spletnega mesta https://www.ap-dermaestetik.com/. Podjetje si prizadeva za sporazumno rešitev vsakršnih sporov.

PRODAJALEC / UPRAVLJALEC SPLETNE TRGOVINE

Dermaestetik, Anja Pečnik s.p.
Koroška cesta 48, 2370 Dravograd
Matična številka: 8806802000
Davčna številka: 20776829

Spremembe splošnih pogojev poslovanja

Podjetje ima pravico enostransko spreminjati splošne pogoje poslovanja, pri čemer tovrstne spremembe ne smejo biti bistvenega pomena za pogodbeno razmerje. Vse spremembe so javno objavljene na naši spletni strani.